Winkelmand
Elke maandag t/m zaterdag
van 08:00 tot 18:00 geopend

Het verschil tussen een benzine kantenmaaier, accu kantenmaaier en elektrische kantenmaaier

Ben je op zoek naar een nieuwe kantenmaaier voor bij jou in de tuin? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn ontzettend veel mensen die ervoor kiezen om dit handige product in huis te halen. Als het aankomt op het kopen van een kantenmaaier zijn er over het algemeen drie opties om tussen te kiezen: de accu kantenmaaier, de elektrische kantenmaaier en de kantenmaaier op benzine. Op deze pagina vind je ons aanbod met alle soorten kantenmaaiers. Aangezien nog niet iedereen bekend is met deze handige aankoop hebben we besloten om de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje te zetten!

Stihl FS 56 kantenmaaier

Voordelen van een benzine kantenmaaier

Straks laten we je meer zien over het verschil tussen een accu kantenmaaier en een kantenmaaier op benzine. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om te kijken naar de belangrijkste voordelen die je zult ondervinden bij het kopen van een benzine kantenmaaier. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we besloten om de belangrijkste voordelen hieronder even voor je op een rijtje te zetten:

1. De benzine kantenmaaier gaat erg lang mee

Een van de grootste voordelen van een kantenmaaier op benzine is het feit dat deze aanzienlijk lang mee zal gaan in verhouding tot andere modellen. Zolang je jouw kantenmaaier goed onderhoud weet je zeker dat je jarenlang plezier zult hebben van je aankoop. Tuurlijk, je zal de benzine na verloop van tijd moeten verversen en er gaat vast wel eens iets mis. Maar over het algemeen doet de kantenmaaier op benzine het een stuk langer dan de elektrische varianten. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om alles uit jouw aankoop te halen, wel zo prettig natuurlijk.

2. De benzine kantenmaaier is zeer krachtig

Het volgende voordeel van de kantenmaaier op benzine is het feit dat deze beschikt over een enorm groot vermogen. Hoewel het vermogen tussen de verschillende benzine kantenmaaiers kan verschillen is het zo dat de benzine kantenmaaier een stuk meer vermogen heeft dan andere soorten. Dit hoge vermogen maakt het mogelijk om jouw tuin op de best mogelijke manier onder handen te nemen. Het hogere vermogen zorgt niet alleen voor een strak resultaat voor bij jou in de tuin, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de klus veel sneller geklaard is. Voor je het weet ligt jouw tuintje er ook weer helemaal prachtig bij.

3. De kantenmaaier op benzine is volledig draadloos

Een kantenmaaier met een kabel is niet bepaald handig om te gebruiken in de tuin, al helemaal niet als je een relatief grote tuin hebt. Door het snoer word je namelijk al snel beperkt in je vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt in de tuin. Met een kantenmaaier op benzine hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het is bij deze variant namelijk zo dat je de kantenmaaier overal kunt gebruiken door het draadloze karakter. Het feit dat je niet meer aan een draad vast zit maakt het echt een stuk makkelijker om overal te komen in de tuin, ook in die verstopte hoekjes.

De voordelen en nadelen van een benzine kantenmaaier:

Een benzine kantenmaaier vs. een accu kantenmaaier

Naast het bestellen van een kantenmaaier op benzine is het ook mogelijk om te kiezen voor een accu kantenmaaier. Het is van belang om even kort in te gaan op de belangrijkste verschillen tussen beide opties, je moet namelijk wel weten wat je in huis zou moeten halen. Een kantenmaaier op benzine is een stuk krachtiger dan een accu kantenmaaier. Dit heeft met name met de motor en met het vermogen te maken. Dit brengt wel gelijk met zich mee dat de benzine kantenmaaier vaak wat zwaarder is dan de accu kantenmaaier. Mocht je niet zo heel sterk zijn en op zoek zijn naar een relatief lichtgewicht kantenmaaier dan is het handiger om te kiezen voor een accu kantenmaaier.

Een ander verschil is dat het gebruik van een accu kantenmaaier aanzienlijk duurzamer is dan het gebruik van een benzine kantenmaaier. De afwezigheid van benzine brengt met zich mee dat je jouw tuin volledig op groene stroom kunt onderhouden. Mocht je duurzaamheid belangrijk vinden dan is de accu kantenmaaier wellicht een betere optie om te kiezen. Een klein nadeel van een kantenmaaier op een accu is wel weer dat de accu niet extreem lang mee zal gaan. Afhankelijk van het moel maaier wat je koopt is het noodzakelijk om een nieuwe kantenmaaier te kopen of om een andere externe accu aan te schaffen. Belangrijk is dus dat beide modellen zo hun voordelen en nadelen hebben. Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze om te maken.

Benzine kantenmaaier

Accu kantenmaaier

Elektrische kantenmaaier

Tip – kies voor een betrouwbaar merk

Indien je van plan bent om te kiezen voor een benzine kantenmaaier is het van cruciaal belang om altijd te kiezen voor een betrouwbaar merk. Zo weet je bij een Makita of Stihl kantenmaaier zeker dat je voorzien bent van de best mogelijke kwaliteit die je maar kunt vinden. Dit is niet alleen terug te zien in de uitstekende prestaties van dit merk, maar ook in de lange levensduur. Hier op de site maken wij alleen maar gebruik van de beste merken die er op dit moment te vinden zijn. Door zelf een kijkje te nemen in het aanbod zie je precies welke soorten benzine kantenmaaiers er momenteel eigenlijk allemaal te vinden zijn voor bij jou in de tuin.

Bestel ook een kantenmaaier

We hopen dat je door het bovenstaande een beter beeld hebt gekregen over het kopen van een goede kantenmaaier. Met een benzine kantenmaaier ben je in staat om jouw tuin altijd weer op de best mogelijke manier in topconditie te houden. Geen onverzorgd gazon maar een strakke grasmaat in de tuin, wie wil dat nu niet? Mocht je bepaalde vragen hebben over het bestellen van een benzine kantenmaaier bij ons op de site dan is het altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen. Ons team zal je vervolgens zo snel mogelijk verder helpen!

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven de €500,00

Gratis retour binnen 30 dagen

Binnen 30 dagen niet goed? Geld terug garantie!

Weerselo

Gewoon, oet Weersel waar de grootste showroom van Overijssel staat!

100% veilig afrekenen

Betaal veilig en gemakkelijk met iDeal